Indyjskie gulab jamon przy książce “Mistrzyni przypraw”.

Kategorie:
Podziel się z innymi:

 


Witajcie!Chciałabym dziś zaprosić Was na pyszny, indyjski deser: gulab jamon (delikatne mleczne kuleczki, nasączone kardamonowym syropem) w towarzystwie lektury “Mistrzyni przypraw”, autorstwa Chitry Banerjee Divakaruni. Jest to zaproszenie o tyle nietypowe, że artykuł przygotowałam dla magazynu bukinistycznego* Archipelag .Magazyn tworzony jest przez pasjonatów i to widać na pierwszy rzut oka (choćby szata graficzna)-Archipelag jest pismem internetowym, jednak bardzo wysokim poziomie. Jeśli kochacie książki i nie możecie się z nimi rozstać, albo wprost przeciwnie macie (tak jak ja) lekturowe zaległości, gorąco polecam zajrzeć do Archipelagu – z pewnością znajdziecie tam inspirację do lekturowych podróży!

Od siebie dodam, że było mi niezwykle przyjemnie zobaczyć mój artykuł wyedytowany w profesjonalny sposób (dla leniwych dodam, że to strona 87;)), wygląda jakby był częścią profesjonalnego, drukowanego czasopisma. Pozdrawiam redaktorki i dziewczyny od składu!:)

Jeszcze raz zachęcam do zajrzenia**. Ja zaczynam poczytywać w wolnych chwilach i zapowiada się naprawdę ciekawie:) Całość magazynu możecie pobrać stąd.

* mam nadzieję, że dobrze napisałam. Sprawdzałam dwa razy:)
**możliwe jest ściągnięcie wersji pdf lub na iPada. W przypadku pdf, bądźcie cierpliwi, może to troszkę potrwać, ale za to cały magazyn będzie na Waszym dysku twardym!

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *