Dziś przedstawiam szybki obiad. Spaghetti z porami, serem feta oraz oregano. Podgrzany ser feta tworzy apetyczny sos. Przygotowuje się szybko, jest smaczne i pożywne.
Według mnie farsz smakuje dobrze także z naleśnikami.
Spaghetti z porem, serem feta, ziołami
1 por
10dag sera feta
oliwa z oliwek
oregano
sól, pieprz
spaghetti
Gotujemy spaghetti. Pory kroimy w cienkie plasterki, ser feta w kosteczki. Na patelni na kilku łyżkach rozgrzanej oliwy podsmażamy pory, aż staną się miękkie. Dodajemy większość sera feta oraz parę liści oregano. Smażymy na wolnym ogniu aż ser się rozpuści a pory będą miękkie.
Gotowy makaron odcedzamy, nakładamy sos porowo-serowy, posypujemy pozostałym serem oraz kilkoma liśćmi oregano.
I już!
Smacznego.