Książka o przetworach – Tart and Sweet.

Oceń ten post
Kategorie:
Podziel się z innymi:

Dzień dobry,

Dziś mam dla Was krótki, multimedialny post. Chciałam Wam opowiedzieć o świetnej książce o przetworach, Tart and Sweet.

Kiedyś już pisałam o tej książce, jednak postanowiłam jeszcze raz Wam ją pokazać – tym razem w formie filmowej. Książka zdecydowanie zasługuje na uwagę i jeszcze zdążycie ją zamówić, przed przygotowywaniem kolejnych przetworów. Jest bardzo inspirując oraz przepięknie wydana!

Nie wiem, czy w Polsce jest odpowiednik tego typu książki – szczególnie chodzi mi o ciekawe wydanie oraz niesztampowe przepisy – jeśli tak, dajcie znać!

Zapraszam do obejrzenia filmiku, również w wersji anglojęzycznej  – na życzenie koleżanki produkuję się w języku podobnym do języka Szekspira;). Filmik po angielsku znajduje się poniżej:-)

ps. z tej książki przygotowałam min. pyszne ogórki z czosnkiem, chilli i imbirem oraz ogórki z anyżem i kolendrą. (posty pisałam rok temu, teraz z czystym sumieniem polecam te przepisy:))

Na słodko zrobiłam także dżem malinowy z cukrem palmowym oraz bardzo fajny syrop z malin z wodą różaną.

Tart and Sweet – Book about canning. English review.