Indyjskie gulab jamon przy książce „Mistrzyni przypraw”.

Oceń ten post
Kategorie:
Podziel się z innymi:

 


Witajcie!Chciałabym dziś zaprosić Was na pyszny, indyjski deser: gulab jamon (delikatne mleczne kuleczki, nasączone kardamonowym syropem) w towarzystwie lektury „Mistrzyni przypraw”, autorstwa Chitry Banerjee Divakaruni. Jest to zaproszenie o tyle nietypowe, że artykuł przygotowałam dla magazynu bukinistycznego* Archipelag .Magazyn tworzony jest przez pasjonatów i to widać na pierwszy rzut oka (choćby szata graficzna)-Archipelag jest pismem internetowym, jednak bardzo wysokim poziomie. Jeśli kochacie książki i nie możecie się z nimi rozstać, albo wprost przeciwnie macie (tak jak ja) lekturowe zaległości, gorąco polecam zajrzeć do Archipelagu – z pewnością znajdziecie tam inspirację do lekturowych podróży!

Od siebie dodam, że było mi niezwykle przyjemnie zobaczyć mój artykuł wyedytowany w profesjonalny sposób (dla leniwych dodam, że to strona 87;)), wygląda jakby był częścią profesjonalnego, drukowanego czasopisma. Pozdrawiam redaktorki i dziewczyny od składu!:)

Jeszcze raz zachęcam do zajrzenia**. Ja zaczynam poczytywać w wolnych chwilach i zapowiada się naprawdę ciekawie:) Całość magazynu możecie pobrać stąd.

* mam nadzieję, że dobrze napisałam. Sprawdzałam dwa razy:)
**możliwe jest ściągnięcie wersji pdf lub na iPada. W przypadku pdf, bądźcie cierpliwi, może to troszkę potrwać, ale za to cały magazyn będzie na Waszym dysku twardym!