Płetwa rekina i syczuański pieprz – Archipelag.

Oceń ten post
Kategorie:
Podziel się z innymi:

Dzień dobry,

Dziś, kolejny raz, chciałam Was zaprosić do przeczytania mojego artykułu, który ukazał się w najnowszym numerze czasopisma o książkach Archipelag. Tym razem pisałam o świetnej książce: Płetwa rekina i syczuański pieprz, której autorką jest Fuhsia Dunlop.

Dla Archipelagu piszę już rok (jak to szybko minęło!) i za każdym razem powtarzam, że jestem dumna, iż mogę być częścią ekipy tworzącej to pismo. Archipelag to czasopismo o książkach, z różnych części świata. Zawsze twierdziłam, że książki przenoszą w inny wymiar – z Archipelagiem możecie wybrać się do Tybetu, Indii, Japonii…

Tutaj można ściągnąć najnowszy numer magazynu Archieplag wiosna/lato 2012. Dziewczyny jak zawsze wykonały kawał dobrej roboty: wiele ciekawych wywiadów, piękne zdjęcia i ciekawa szata graficzna.

Jeżeli jesteście ciekawi mojej recenzji książki (oraz przepisu), w dalszej części postu umieściłam skany mojego artykułu – nie mogę się nadziwić, jak pięknie wygląda dzięki pracy edytorki!

Gorąco polecam i zapraszam do lektury!

ps. jeśli interesują Was inne artykuły, które napisałam dla Archipelagu – można zajrzeć do postu, gdzie opisuję świetną książkę Sekrety Kuchni Włoskiej albo Stół Jaki jest.

[nie wiem, czy z tych skanów, będzie się wygodnie czytać – zachęcam do ściągnięcia całego numeru :-) ]