
Dzień dobry,
Dzisiaj pomyślałam sobie,że rzadko się chwalę, tym co robię poza blogiem – inne blogerki chętnie pokazują swoją pracę, a ja jakoś.. no nie mam czasu, posty się same nie napiszą i tak publikuję prawie codziennie, tyle mam fajnego (według moich dziwnych standardów) materiału:)
W każdym razie tym razem zerwę z tradycją i się pochwalę (a niedługo pochwalę się jeszcze raz, ponieważ już ukazała się książka z moimi zdjęciami!:))
W każdym razie póki co, chciałam Wam pokazać mój artykuł w czerwcowym Moim Gotowaniu, a w nim sprawdzone przepisy na przetwory (rok temu dziewczyny robiły ze mną razem dżemy malinowe z wodą różaną i sobie chwaliły:)), przepis na pyszny dżem truskawkowy z bazylią, zaś jeśli chodzi o artykuł: trochę o tym czym są pektyny, do czego w przetworach służy cytryna oraz dlaczego cukier nie jest krytycznym składnikiem konserwującym dżemy..
Zapraszam:)

ps. jeśli dziś grad nie ściupie mi ostatnich kwiatów czarnego bzu, to będziemy jutro korzystać z tej oto książeczki. Chcecie?