Wkrótce: szparagi, ryż, bób, kardamon..

Oceń ten post
Kategorie:
Podziel się z innymi:

 

Po awarii Blogera (mam nadzieję, że to już się nie przydarzy!), wkrótce zaproszę Was na szparagi według Nigella Slatera. Będzie to pyszny szparagowy ryż z innymi zielonymi dodatkami: dymką i bobem, podkręcany kardamonem i szczyptą ziaren kopru włoskiego..

Man nadzieję, że się Wam spodoba! Tym, którzy nie znają jeszcze Nigella Slatera (jest to jeden z najbardziej znanych pisarzy kulinarnych na Wyspach, tak, pisarzy kulinarnych a nie kucharzy), zapraszam do zapoznania się z moimi recenzjami jego książek: Tender I (o warzywach) i Tender II (o owocach).

ps. co myślicie o moim cyklu „Zapowiedzi?”. Nie wiem,czy będzie on stałą praktyką na blogu, ale czasem mam po prostu więcej zdjęć, które nie pasują do przepisu a szkoda mi po prostu je wyrzucić. Mam nadzieję, że nie przeszkadzają Wam moje zapowiedzi (a może wolelibyście od razu przepisy?)

Pozdrawiam i do zczytania wkrótce.