Zrób sobie ser!

Dzień dobry!

Na tej stronie znajdziesz podsumowanie całego cyklu Zrób Sobie Ser!

Założenie cyklu jest takie, że co tydzień w niedzielę w Ziołowym Zakątku będą pojawiać się wpisy dotyczące szeroko pojętego domowego serowarstwa.

Najnowszy post: Creme Fraiche, francuska ukwaszana śmietanka

Jeśli chciałaś lub chciałeś zrobić ser w domu i nie wiesz jak, chciałbyś/chciałabyś  się dowiedzieć co to jest podpuszczka, co to są kultury bakterii, jak je zdobyć i jak używać, ten cykl jest dla Ciebie! Jeśli znasz kogoś, kto interesuje się tematem, podziel się tą stroną – kto wie, może dzięki niej przygotuje swój pierwszy ser?:-)

Do tej pory w cyklu serowarskim ukazały się następujące tematy:

Dodatkowo część postów jest opatrzona filmami na You Tube, na które polecam zajrzeć!