Ser – sery.

Dzień dobry!

Na tej stronie znajdziesz podsumowanie całego cyklu Zrób Sobie Ser!

Założenie cyklu jest takie, że co tydzień w niedzielę w Ziołowym Zakątku będą pojawiać się wpisy dotyczące szeroko pojętego domowego wyrobu sera.

Najnowszy post: gdzie kupować podpuszczkę i bakterie serowarskie?

Jeśli chciałaś lub chciałeś zrobić ser w domu i nie wiesz jak, chciałbyś/chciałabyś się dowiedzieć co to jest podpuszczka, co to są kultury bakterii, jak je zdobyć i jak używać, ten cykl jest dla Ciebie! Jeśli znasz kogoś, kto interesuje się tematem, podziel się tą stroną – kto wie, może dzięki niej przygotuje swój pierwszy ser?:-)

Do tej pory w cyklu Zrób sobie ser! ukazały się nastę:

Dodatkowo część postów jest opatrzona filmami na You Tube, na które polecam zajrzeć!

 

Written By
More from admin

[VLOG] Koreańska lodówka do kimchi

Dzień dobry, Jak dobrze wiesz, kocham fermentację: od wielu lat robię przeróżne...
Read More

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *