Ser – sery.

Dzień dobry!

Na tej stronie znajdziesz podsumowanie całego cyklu Zrób Sobie Ser!

Założenie cyklu jest takie, że co tydzień w niedzielę w Ziołowym Zakątku będą pojawiać się wpisy dotyczące szeroko pojętego domowego wyrobu sera.

Najnowszy post: gdzie kupować podpuszczkę i bakterie serowarskie?

Jeśli chciałaś lub chciałeś zrobić ser w domu i nie wiesz jak, chciałbyś/chciałabyś się dowiedzieć co to jest podpuszczka, co to są kultury bakterii, jak je zdobyć i jak używać, ten cykl jest dla Ciebie! Jeśli znasz kogoś, kto interesuje się tematem, podziel się tą stroną – kto wie, może dzięki niej przygotuje swój pierwszy ser?:-)

Do tej pory w cyklu Zrób sobie ser! ukazały się nastę:

Dodatkowo część postów jest opatrzona filmami na You Tube, na które polecam zajrzeć!

 

  • zajrzałam do kiosku i skuszona piękną, chlebową okładką kupiłam listopadowe wydanie mojego gotowania i tam na stronie o chlebie odkryłam Twój Blog! jest przepiękny! najlepszy jaki widziałam! gratulacje :)

  • Zapraszam na konkurs , który właśnie zaczął się na moim blogu. Na zwycięzce czeka deska do serów wraz z nożami.
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2012/11/konkurs-zapraszam.html
    pozdrawiam i miłego dnia

  • Zaczynam pochłaniać twojego bloga i twoje filmiki, zazdroszczę pasji kulinarnej. Gdy odłożę aparat to postaram się przygotować domowy ser :]

  • Świetne wprowadzenie do krainy serów :)

  • Sama robię ser dla synka ( ale taki prosty, biały, twarogowy), jednak strasznie podoba mi się twoje filmiki z tym związane ;)

    • Fajnie!
      Zapraszam po więcej, będą też przepisy na proste, twarogowe serki:)